hailaranca.ro
Acasa Ranca - Novaci Cazare Oferta Forum Contact  
Statiunea Ranca este situata in nordul Judetului Gorj, in Muntii Parang, la 18 km de Orasul Novaci pe DN 67C, la o altitudine de 1600-1850 metri.

Este a doua statiune din tara ca altitudine, dupa Balea Lac, care este insa inchisa o mare parte a iernii datorita riscului avalanselor.

Lipsa acestui risc face din Ranca o foarte buna destinatie in timp de iarna dar si in restul anului.

Din Ranca pleaca trasee montane spre Lacul Glaciar Galcescu, spre Obarsia Lotrului, si prin Pasul Urdele, peste munte spre Sebes, Alba. Este bineinteles si startul drumului regelui, sau Transalpina, cum este cunoscut publicului larg. 

De asemenea exista trasee spre varful Parangul Mare (2505m) si Valea Jiului, Petrosani.
 
Cerul dimineata
Muntii
Ranca este un colt minunat al Romaniei, un loc unde va puteti relaxa, unde va puteti plimba, statiunea avand niste privelisti minunate cat si un aer curat si puternic.

Fiind o statiune montana, bineinteles ca nu pot lipsi partiile de ski, amplasate pe Muntele Cornesu.

Ranca are 4 partii pe Muntele Cornesu cu instalatii de teleski, si o partie cu telescaun pe Varful Papusa. Partia medie de pe Muntle Cornesu are si nocturna. Partia de avansati este pe celalalt versant al muntelui si se plimba printre brazi.

La baza partiei puteti gasi mai multe locatii de unde sa inchiriati toate tipurile de echipamente pentru a va simti excelent pe partie, unde puteti sa mancati si sa beti specialitati romanesti.

Pe Varful Papusa (2221m) pentru amatorii de senzatii tari se poate practica skiul si snowboardul extrem, datorita stratului mare de zapada cat si dimensiunilor si diverselor inclinatii ale muntelui, pana jos in statiune.

De asemenea exista mai multe restaurante cu mancare specifica nordului Olteniei.

Comparata cu statiunile de pe Valea Prahovei, Ranca este mai linistita, mai putin aglomerata si mai accesibila la preturi.

Spre deosebire de acele statiuni, insa, aici veti gasi adevaratul munte, cu zapada din abundenta(peste 2 metri), peisaje mirifice si un aer complet nepoluat.
 
Peste Novaci
Distante :
Arad - Novaci
324 km
Bucuresti - Novaci
273 km
Craiova - Novaci
113 km
Rm. Valcea - Novaci
78 km
Sibiu - Novaci
172 km
Tg. Jiu - Novaci
43 km
© 2016 hailaranca.ro