Rânca este un colț minunat al României, un loc unde vă puteti odihni, unde vă puteți plimba pe munți și prin păduri. Stațiunea are priveliști minunate și un aer curat și puternic, de  munte.

Vara vă puteți întâlni pe pajiști cu vacile și oile ciobanilor din zonă, iar noaptea aveți grijă la urșii și lupii din pădure (nu, nu e o glumă 😉 ).

Iarna vă puteți da cu skiurile și snowboardul, sau cu săniuța.

Despre zonă

Rânca este situată în nordul Județului Gorj, în Munții Parâng, la 18 km de orașul Novaci pe DN 67C, la o altitudine de 1600-2100 metri.

Este a doua cea mai înaltă stațiune din țară. Iarna găsiți 3 pârtii cu teleski și o pârtie cu telescaun pe Muntele Corneșul Mare, plus o pârtie cu telescaun pe vârful Păpușa, în partea opusă a stațiunii. Astăzi stațiunea are 5 pârtii.

Casa noastră este la doar 200 metri de pârtiile de pe Corneșul Mare, cele care sunt deschise cea mai mare perioadă din an.

Pentru vară, din Ranca pleacă trasee montane spre Lacul Glaciar Gâlcescu (Câlcescu), drumul Transalpina ce trece prin Obârșia Lotrului și prin Pasul Urdele, peste munte spre Sebeș, Alba. Trasee din Rânca mai pot fi făcute spre Vârfurile Păpușa, Mohorul, sau chiar Parângul Mare (călătorie de 2 zile).

De-a lungul anului Rânca este gazda mai multor evenimente și festivități, fie cupe de ski, de alpinism, raliu montan sau concerte, tururi diverse și parcuri de aventură.

Deși este încă o stațiune tânără și mai are de lucrat la modul în care arată, Rânca are un potențial de dezvoltare superb, în următorii ani.

Distanțe:

  • Aeroport Sibiu – Rânca: 165 km (3:00h)
  • Aeroport Craiova – Rânca: 140 km (2:30h)
  • București – Rânca: 280 km (4:00h)
  • Timișoara – Rânca: 280 km (4:30h)

Contact

Ne găsiți aici:

  • e-mail: contact@hailaranca.ro
  • telefon: 0730 980 439
  • pe Booking.com